The Hunter Call of the Wild Başlangıç Rehberi

Sıradaki içerik:

The Hunter Call of the Wild Başlangıç Rehberi

e
sv

League of Legends Şampiyon Rehberi: Zeri

1556 okunma — 19 Ocak 2022 17:32
avatar

Tolga Kayalık

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

zeri

Riot Games League of Legends’ta 2022 sezonunun ilk şampiyonu olan Zeri’yi 12.2 yaması ile bizlerle buluşturacak. League of Legends Şampiyon Rehberi: Zeri isimli yazımızda sizlere bu şampiyon hakkında bilgiler vereceğiz.

League of Legends Şampiyon Rehberi: Zeri

League of Legends’in yeni şampiyonu Zeri bir ADC karakter olarak bizlerle buluşacak fakat oynaması biraz karışık. Bunun nedeni, Q yeteneğinin çalışma şeklinin farklı mekanikler barındırması. Zeri’nin Q’sunun bir pasif modu ve bir aktif modu var, Q becerisinin pasif modu temel saldırının oluştuğu yetenektir. Yeteneği aktifleştirdiğinizde ise büyü hasarına neden olur ve AP bonusu verir. Başka bir deyişle, Q’yu arttırır ve aktif yeteneklerini kullanmazsanız, Zeri’yi yetenek gücüne dayalı rollerde oynayabilirsiniz.

Ancak, Q yeteneğinin aktivasyon modu fiziksel hasara neden olur. Aktif mod, AD ile genişler ve bekleme süresi Zeri’nin temel saldırı zamanlayıcısına dayanır. Bu biraz karmaşık, ancak mesele şu ki, AD ve AP için oluşturulabilir. Ancak, iki tür projeyi karıştırmak da mümkündür.

Zeri esasen bir ADC şampiyonu olduğundan, gelişmenin en iyi yolu hücumdadır. sihirli ayakkabıları, botlara altın harcamak zorunda kalmamasını sağlar.

Zeri Skiller

  • Living Battery(Pasif)

zeri living battery

Zeri, hasar verdiği kalkanların enerjisini emerek, kalkana 3 saniye boyunca verilen hafifletme sonrası hasarın %60’ına eşit bir kalkan oluşturur. Living Battery tarafından kazanılan her kalkanın ayrı süreleri vardır.

Zeri bir kalkan aldığında, 3 saniyeliğine %10 ilave hareket hızı kazanır.

  • Burst Fire

zeri burst fire

Zeri’nin yüklü bir normal saldırıdan %20/25/30/35/40 yavaşlamasının gücü arttı.

Zeri, isabet ettiği ilk rakibe her biri 10 / 15 / 20 / 25 / 30 (+1,1 saldırı gücü) fiziksel hasar veren hedef yönde 7 mermilik bir patlama yapar.

Burst Fire’ın etkileri normal bir saldırı olarak değerlendirilir; herhangi bir düşman birimine vurabilir, tipik bir temel saldırı yapabilir, temel hasar verebilir, kritik vuruş yapabilir ve vurulan her hedefe bir kez %100 etkinlikte isabet ve saldırı sırasında efektler uygulayabilir. Burst Fire’ın bekleme süresi ve kullanım süresi, saniyede maksimum 1,5 saldırı olacak şekilde saldırı hızıyla birlikte azalır. Sınırı aşan saldırı hızının %50’si, ilave saldırı hasarına dönüştürülür.

Bekleme Süresi: 1/Zeri’nin Saldırı Hızı

  • Ultrashock Laser

zeri ultrashock laser

Zeri, isabet ettiği ilk rakibe 40/75/110/145/180 (+1,1 saldırı gücü) (+60% yetenek gücü) büyü hasarı veren ve onları 50/55 / 1 / 1.25 / 1.5 / 1.75 / 2 saniye için 60 / 65 / 70. Darbe arazi ile çarpışırsa, darbe noktasından itibaren bir çizgide lazere dönüşür ve alanı 1.75 saniyeliğine görür ve 0.75 saniye sonra ateş eder ve aynı etkileri içerideki tüm düşmanlara uygular.

  • Spark Surge

zeri spark surge

Aktif: Zeri hedef yönde atılır. Ardından, 6 saniye içinde sonraki 3 Patlama Ateşi kullanımına enerji vererek, düşmanları delip geçmelerine ve 80 / 85 / 90 / 95 / %100 hasar vermelerine neden olur, ancak ilkinden sonra daha az hasar verir ve ikincil hedeflere saldırı efektleri uygulamaz . Bu hasar, kritik vuruş değiştiricilerden etkilenir.

Kıvılcım Dalgası herhangi birinin 50 birimi içinde kullanılırsa, Zeri arazide daha uzağa atılarak çevresindeki 800 birimi engelsiz bir şekilde görür ve 800 birimi yakınında düşman şampiyonlar varken kendini gösterir.

Kıvılcım Dalgası’nın bekleme süresi, Zeri’nin yüklü normal saldırı veya yeteneklerle vurduğu her şampiyon için 1,5 saniye azalır.

Spark Surge, Zeri’nin temel saldırı zamanlayıcısını ve Burst Fire’ın bekleme süresini sıfırlar. Zeri, atılırken Ultrashock Laser ve Lightning Crash kullanabilir.

  • Lightning Crash

zeri lightning crash

AKTİF: Zeri, etrafına 150 / 250 / 350 (+0,8 ilave saldırı gücü) (+%80 yetenek gücü) büyü hasarı veren bir elektrik novası yayar.

Yıldırım Çarpması en az bir rakip şampiyona isabet ederse, Zeri 6 saniyeliğine Aşırı Yüklenir ve isabet eden şampiyon başına 3 Aşırı Yük yükü kazanır. Her yığın, ona %2 ilave hareket hızı verir. Yüklü bir normal saldırı veya yetenekle bir rakip şampiyona her vurduğunda, Aşırı Yüklenme süresini 2 saniye yenileyen bir Aşırı Yük yığını kazanır.

Zeri Aşırı Yüklüyken %30/35/40 ilave saldırı hızı kazanır ve isabet halinde 10/20/30 (+yetenek gücünün %15’i) ilave büyü hasarı verir ve bunun yerine Patlama Ateşi’ni %20 daha kısa sürede 3 tur atması için güçlendirir elektrikli ve artan hızda seyahat eden kullanım süresi. Bu turlar, vurulan hedefe ve en yakın görünür düşmana ilave büyü hasarı vererek, sonraki 4 hedefi zincirler. İkincil hedeflere %25 AD fiziksel hasarı verilir, bu da kritik olarak %43.75 + %18.375) AD fiziksel hasarı verebilir.


Zeri Rün Sayfası

Zeri tavsiye edilen Ap rün dizilimi ve Ad rün dizilimi aşağıdaki gibidir.

league of legends şampiyon rehberi: zeri

Zeri İtem Dizilimi

Tavsiye edilen item dizilimi aşağıdaki gibidir. Tabii ki item dizilimi oyunun akışına ve sizin oynama şeklinize değişiklik gösterebilir.

league of legends şampiyon rehberi: zeri

İtem isimleri sırasıyla aşağıdaki gibidir.

 

AP İTEMLER AD İTEMLER
Lich Boğan Kraken Katili
Sihirdar Pabuçları Savaşçı Çizmeleri
Luden’in Çığlığı Canbiçen
Gölgealev Ebedi Kılıç
Hiçlik Değneği Runaan’ın Kasırgası
Rabadon’un Şapkası Kanasusamış

Zeri Skill Dağılımı

league of legends şampiyon rehberi: zeri skill dağılımı

Zeri Tüyoları

Zeri rün dizilimi, Zeri item dizilimi tavsiyesi ve Zeri yetenek dağılımından sonra sıra Zeri oynanış tüyolarında, bu konuda yetenekler üzerinden ilerlemek istedim.

  • Öncelikle Zeri’nin Q yeteneği (Burst Fire)  mana harcamadığı için hem farm yaparken hem de düşmana karşı yapılan saldırılarda size avantaj sağlıyor. Farm yaparken Q skilini sürekli kullanmanız ve arada düz vuruşlarla farmı almanız  size oldukça yardımcı olacaktır. Rakibe karşı oynarken de aynı durum geçerli. Zeri’nin Q yeteneğini otomatik modda oynamanızı tavsiye ederim.
  • Zeri’nin  W yeteneği (Ultrashock Laser) kullanılırken tek bir rakibe nişan almak yerine haritadaki duvarlara çarptırarak kullanmak hem yetenek mesafesini hem de hasar alanını arttırmış oluyor, üstelik bu şekilde kullandığınızda rakibi yavaşlatabiliyorsunuz.
  • Zeri’nin E yeteneği (Spark Surge) benim en çok beğendiğim yetenek oldu. Rakibe karşı ya da takım savaşlarında ilk odak ADC olduğu için Zeri’nin bu yeteneğini kullandığınız zamanları iyi ayarlarsanız ve iyi bir strateji uygularsanız rakip takımı alt üst etmeniz çok kolay. Rakip takım size odaklanmışken siz haritadaki konumunuzu anlık olarak değiştirebiliyorsunuz. Aynı şekilde rakipleriniz sizden kaçarken bir anda onları alt edebilir duruma geliyorsunuz. Örneklere devam edecek olursam rakibiniz kule altında ve canı az base alanına dönüyor eğer zamanlamayı iyi belirlerseniz rakibinizi kule altı alıp  duvardan atlayarak çok hızlı bir şekilde çıkabilirsiniz.
  • Zeri’nin R yeteneği (Lightning Crash) bir elektrik akımı boşaltarak yakındaki düşmanlara hasar verir ve bir süre boyunca kendini aşırı şarj eder. Zeri aşırı yüklendiğinde daha fazla hasar, saldırı hızı ve hareket hızı kazanır. Ekstra saldırı hızı ve hasar kazandığınız bu yetenek sizin için bir hüsran olabilir, menzili olmasına rağmen özellikle takım savaşlarında bu yeteneği rakiplere çok yaklaşmadan (yaklaşsanız bile E yeteneği ile mesafenizi korumanızı tavsiye ederim) kullanmalısınız. Aksi takdirde rakibe yakalandığınız ve açık hedef olduğunuzda durum siz ve takımınız için pek iyi olmayabilir.

Zeri’yi oynadığınız koridorun ya da oyunun gidişatına göre daha farklı stillerde oynayabilirsiniz. Zeri’nin orman (jung), üst koridor (solo) ve orta koridor (mid) için oynanış tüyolarını ilerleyen günlerde sizler için paylaşmaya devam edeceğim.


League of Legends Şampiyon Rehberi: Zeri rehberimizin şimdilik sonuna geldik!

League of Legends Şampiyon Rehberi: Zeri rehberimiz şimdilik sona erdi fakat ilerleyen günlerde bu şampiyonun oynanış çeşitlilikleri, farklı stillere göre farklı rün ve item dizilimleri, koridorlarda avantajlı ve dezavantajlı olduğu durumlar gibi birçok içeriği eklemeye devam edeceğiz. LoL zeri rehberimiz hakkında görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilir ya da bizimle iletişime geçmek için buraya tıklayabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.